Geschiktheidseisen. Over hoofdaannemers, combinaties en onderaannemers
Samen met andere organisaties meedoen aan inschrijvingen op de aanbesteding. Met een beroep op de technische draagkracht kan je wèl voldoen aan de geschiktheidseisen.
samenwerken aan betere zorg, welzijn en participatie
Samen met andere organisaties meedoen aan inschrijvingen op de aanbesteding. Met een beroep op de technische draagkracht kan je wèl voldoen aan de geschiktheidseisen.
Kwetsbaar of krachtig? Kwetsbare burger? Hoe sterk moet je zijn om in onze samenleving te functioneren? Na weer een zomer vol aanbestedingen in het kader van welzijn en Wmo, zorgverkoop Wlz en innovaties waarin steeds de term de kwetsbare burger valt, ben ik er eigenlijk wel klaar mee. Kwetsbare burgers versus de krachtige burgers, over …
De hervorming van de langdurige zorg in de Wmo, Wlz en Zorgverzekeringswet richt zich op het langer en beter thuis wonen. Dit heeft twee doelen: De meeste mensen, ook die met een (toenemende) beperking wonen liever zelfstandig dan in een woonzorgcentrum/verpleeghuis. Het langer en beter thuis wonen is voor hen kwaliteit van leven. De zorg …
Thuis wonen met een (voormalige) Awbz-indicatie: deel 3 Het verzorgingshuis had een functie. Met de hervorming van de verblijfszorg en de komst van de Wlz (Wet langdurige zorg, v/h Awbz) sloten veel zorgorganisatie hun woonzorgcentra of hervormden deze naar verblijf voor zogenaamde verpleeghuiszorg. Door de sluiting van een centrum verdwijnt vaak ook de voorziening voor …
De Ouderenzorg In deel 1 van deze serie heb ik de feitelijke veranderingen in de zorgzwaartepakket (ZPP) indicaties op rij gezet → Wat betekent het nou voor de ouderenzorg, dat de ‘lage’ ZZP’s niet langer integraal door het CIZ worden afgegeven?
Daar is ’ie dan, de brief van de staatssecretaris over de uitwerking van de persoonlijke verzorging, de positie van de langdurige GGZ, de effecten op de premies, het persoonsgebonden budget en de gevolgen van de hervorming voor bepaalde groepen cliënten.
Hervorming Langdurige Zorg, de hoofdpunten uit de Miljoenennota: Hervorming langdurige Zorg moeten bijdragen aan het terugdringen van de zorguitgaven. Dit gebeurt door overheveling van zorgtaken naar gemeenten. Aangevuld met een scherper afgebakende kern-AWBZ. Dit leidt in 2017 tot een structurele besparing van ruim 3 miljard euro. Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) …
Korting op huishoudelijke hulp: over een bezuiniging die Nederland niet kan betalen Korting op huishoudelijke hulp gaat niet door. Vandaag op Prinsjesdag is in de miljoenennota opgenomen dat de korting op de huishoudelijke hulp niet doorgaat. Een kleine overwinning van het gezond verstand.
De Tweede kamer heeft vergaderd over de langdurige zorg. Deze keer een kort overzicht tussendoor:
Decentralisaties van zorg, begeleiding en reïntegratie. Van 2013 tot 2016 worden de drie decentralisaties naar de gemeenten uitgevoerd. Er zijn veel verandering en aanpassing om je als organisatie voor te bereiden:
De staatssecretaris stuurt een brief van 14 kantjes de wereld in over de uitwerking van het lente-akkoord en de afronding van haar regeerperiode voor wat betreft de langdurige zorg. Hierbij de hoofdpunten van de tweede voortgangsrapportage VWS Hervorming Langdurige Zorg.
Op 14, 15 en 20 maart 2012 zijn uit bijna alle mogelijke sectoren partijen gehoord over de invoering van de Wet Werken naar Vermogen. Eenenzestig organisaties hebben hun visie, standpunten en vooral de leemtes in deze nieuwe Wwnv naar voren gebracht aan de woordvoerders van alle Tweede Kamerfracties. De uitgangspunten bij de nieuwe Wet Werken …
Vorige week deel 2: Vermaatschappelijking van de zorg en het sociale netwerk →
Vorige week deel 1: Vermaatschappelijking van zorg →
Veel gehoord: de vermaatschappelijking van de zorg. Met de vernieuwingen in de Wmo en de Awbz zijn en gaan we hiermee aan het werk.
De kleinschalige zorgaanbieders en zelfstandige zorgverleners (verder zzp’ers) zijn druk met de voorbereiding van het opvangen van zorgvragen die zij in 2013 niet kunnen invullen. Tenminste niet binnen de huidige financiering, hun toekomstige cliënt heeft geen recht meer op Pgb en er is geen contract gegund voor het aanbieden van Zorg in Natura (verder ZiN) …
Deel 2: Het verwerven van een contract bij het zorgkantoor
Ook zo hard gewerkt in de afgelopen jaren aan de opbouw van je Pgb-zorgbedrijf? En nu aan het oriënteren op de toekomst? Lees dan dit artikel over de toelating Awbz.
De afgelopen weken stonden de media bol van de uitkomsten van het onderzoek naar de kosten in de thuiszorg: Wijkverpleging is goedkoper dan thuiszorg. Even een persoonlijk puntje van irritatie, ook al getwitterd: Wijkverpleging ís thuiszorg.
De staatssecretaris schrijft in haar brief over de afschaffing van het Pgb bij zorg zonder verblijf de volgende alinea:
Ja die, de brief die we voor Prinsjesdag zouden krijgen.
Afgelopen week is er een bestuurlijk akkoord gesloten tussen VWS, Zorgverzekeraars Nederland, Actiz, VGN, GGZ, BTN, Federatie Opvang en de V&VN over de inzet van de 636 miljoen euro die structureel wordt toegevoegd aan het budget voor de verblijfszorg met als doel meer en beter opgeleide zorgmedewerkers op de afdelingen en woongroepen.
Alle Budgethouders hebben op 26/08 een brief ontvangen van het zorgkantoor. Waarin opgenomen wat er precies gaat veranderen per 1 januari van de komende drie jaren. Natuurlijk wordt gelijk een slag om de arm gemaakt, dat dit in het kader van de huidige stand van de politieke besluitvorming is en dat er wellicht nog meer …